Varför köpa handdukar av egyptisk bomull?

Handdukar Egyptisk bomull Egoist Miljö

Vad är skillnaden mellan vanlig bomull och Egyptisk bomull?

Världens finaste bomull

Egyptisk bomull är känd världen över som den absolut finaste och bästa bomullen man kan använda sig av i textil. De flesta av oss känner till att egyptisk bomull är speciell. Den ger en otroligt mjuk och fin känsla mot huden vare sig det handlar om handdukar eller sängkläder.

Du har säkert också hört att egyptisk bomull blir finare med åren, eller att bomullen har en överlägsen absorptionsförmåga, styrka och kvalité. Textil av egyptisk bomull, som handdukar eller till exempel sängkläder, har en längre livslängd tack vare sina egenskaper.

Vad är fördelarna?

Egyptiskt bomull odlas, precis som namnet förtäljer, i i nildeltat i Egypten. Klimatet i Egypten med de långa varma sommarmånaderna, svalare nätterna och tillgången till vatten bidrar till att skapa en unik bomull med extra långa fibrer. Längden på fibrerna är avgörande för kvalitén, mjukheten och styrkan i bomullen.

Med extra långa fibrer är det möjligt att väva textil av bättre kvalité och styrka. Längre fibrer innebär att det uppstår färre ändar i textilen som i sin tur ger en mjukare och härligare känsla mot din hud. Med färre ändar i textilen ökar även styrkan, kvalitén och livslängden.

Bomullsplantor som tillåts växa längre ger också tunnare fibrer vilket innebär att fler fibrer kan vävas in i textilen.

Absorptionsförmågan i egyptisk bomull är unik. Bomullen har tack vare sin fantastiska egenskaper och långa fibrer möjlighet att absorbera mer vätska än vanlig bomull. En av fördelarna blir självklart att en handduk av egyptisk bomull torkar rent huden snabbare. Men, tack vare detta så har handdukar av egyptisk bomull en klarare och bättre färg då bomullen enklare kan ta till sig färgen under tillverkningsprocessen.

Den egyptiska bomullen är känd världen över för att vara den finaste och bästa bomullen. Vanlig bomull skördas av maskiner vilket kan skada fibrerna, bryta dem och göra dem grövre. Den egyptiska bomullen handplockas för att behålla renheten och kvalitén i bomullen och fibrerna.

Utöver just de extra långa fibrerna så påverkas kvalitén i textil av egyptisk bomull även av vävteknik.

Finns det olika kvalité av egyptisk bomull?

Brödernas Textil samarbetar endast med de bästa väverierna i Europa, främst Portugal. Hos oss hittar du lyxkollektioner av handdukar med extra fin egyptisk bomull av både Superior Egyptian Cotton och GIZA Egyptian Cotton.

Superior Egyptian cotton kännetecknas av en mycket hög kvalité av egyptisk bomull. Handdukskollektionen Heritage har en extra hög täthet om 700gsm. Heritage handdukarna andas lyx och har en härlig kombination av tyngd och mjukhet med extra långa öglor.

GIZA Egyptian cotton är den finaste egyptiska bomullen på marknaden. Endast de längsta och bästa fibrerna väljs ut för hand för att sorteras som egyptisk GIZA bomull. Det är en kvalitétsstämpel och den finaste sorteringen av egyptisk bomull.

Kollektionen Egoist är av just denna lyxiga och fina bomull. Med en täthet på hela 800gsm är det en handduk som bör upplevas.

När man håller och använder en handduk från kollektionerna Heritage och Egoist förstår man skillnaderna mellan en handduk och en handduk av egyptisk bomull vävd med tradition, erfarenhet och kvalité.

Brödernas Textil

Lämna ett svar