Vik dina handdukar smidigt och snyggt

Handduk Ocean Antracit

Har du precis köpt ett par nya fina handdukar men undrar hur du kan visa upp eller förvara dem i badrummet på bästa sätt? De flesta inredningsbloggarna som ger råd om hur du inreder ditt badrum på vackrast möjliga vis tycker att handdukar är en given detalj som kan ge badrummet en mjuk och lyxig känsla. För dig som vill ha en inbjudande spa-känsla i badrummet är handdukar och doftljus en mycket enkel lösning för att lyfta den trevliga känslan badrummet. Det går också alldeles utmärkt att skapa kontraster och ”designa om” badrummet oftare med handdukar i olika färger och mönster. På samma vis kan man framhäva detaljer i inredningen med hjälp av handdukar tack vare färgkombinationer eller helt enkelt skapa en mjukare känsla genom att låta handdukarna vara synligare. Hur kan man då vika sina handdukar så att de bidrar till en härlig känsla i badrummet, eller så att de kan förvaras smidigt om det är ont om plats? Vi börjar med det praktiska och mycket enkla. Det är så enkelt att ett barn klarar av det. Handduken kan rullas ihop och hålls på plats egenhändigt så att den inte släpper. Du får en praktiskt rullad handduk som tar lite plats och kan förvaras genom att staplas på varandra eller i en korg till exempel för dina gäster. Med den här tekniken blir handdukarna hårt rullade och de tar mindre plats.

Den amerikanska heminredningsgurun Martha Stewart vet så klart hur man viker en handduk för att få dem så fluffiga och härliga som möjligt. Martha kombinerar i vanlig praxis det praktiska med det estetiska och visar här hur du kan vika handdukarna så att de ger ett mjukt och lyxigt intryck samtidigt som det är enkelt och smidigt. Det får ju inte ta för lång tid att vika handdukarna efter varje tvätt och det ska se snyggt ut!

Här är ett exempel på hur du kan vika handdukarna med samma resultat som Martha Stewart. I det här klippet ges också exempel på hur man kan hänga handdukarna snyggt i en kombination med varandra och även vira en rosett runt för den som vill ha de lite särskilt fint i hemmet. Perfekt när man ska ha gäster över på besök!

Handdukar i olika storlekar kan vikas med olika tekniker beroende på vilken känsla man vill att handduken ska ge. Du kan använda olika vikningar beroende på om det är en liten gästhandduk eller ett större badlakan för att kombinera och inreda så som du vill ha det. Det går att rulla en handduk för att spara plats och förvara dem i en låda, men det går även att använda sig av andra tekniker för att rulla dem så att de ger ett mjukare intryck för inredningens skull. Detta är en mycket bra video på ca tio minuter som fångar ens intresse med olika tekniker att vika och rulla handdukar som vi kan rekommendera.

Lämna ett svar