Inredningstips med handdukar

Vit Handduk Elegance

Ett vitt och ljust badrum är något av en modern klassiker i Sverige. I början av 1900-talet drog urbaniseringen igång på allvar i Sverige och i städerna levde vi i mörka och trånga hem, ofta med flera familjer som delade på lägenheter. I takt med att Sverige utvecklades till ett av världens rikaste länder fick vi också möjligheten att inreda våra hem med det ljus och rymd som vi älskar med våra korta sommarmånader men saknar under de långa mörka vintrarna.Idag inreds de flesta lägenheterna och hemmen med vita väggar, våra badrum har oftast vitt eller ljust kakel. Vi använder oss gärna av naturtoner och har det gärna harmoniskt i våra hem. Det är dock ett större projekt att renovera ett badrum, byta ut kaklet och alla möblerna när man vill skapa en förändring.

Vad kan man göra?

Hur gör vi då när vi vill byta stil eller känsla i badrummet? Hur skapar vi kontraster i badrummet som gör att det känns som ett nytt rum vi kliver in i? Som tur är finns det enkla inredningstips med handdukar att ta till för att få känslan av variation, lyx och inbjudande badrum! Hitta en design som är unik och speglar den känslan du vill återge i ditt hem. Våra handdukar finns i tre klassiska och kontrastgivande färger, vitt, ljusgrått och antracit, samt även i tre olika designer just för att ge dig mjukhet, kontrast eller en kombination av både och. Handdukar är en inredningsdetalj som inte bara syns tydligt, de känns också. Vid varje tillfälle du befinner dig i badrummet så använder du troligtvis en handduk. Har du investerat i ett par vackra kvalitetshanddukar så är det nästan slöseri att gömma undan dem i en låda eller ett skåp. Varför inte göra dem mer synliga för dig själv och för dina gäster? Nedan har vi några enkla inredningstips med handdukar om du vill lyfta ditt badrum eller skapa en helt ny känsla utan att behöva renovera ditt badrum.

Befintliga möbler och handdukar

Använd gärna befintliga möbler i kombination med handdukar för att ge badrummet ett lyft. Placera handdukarna i små korgar på badrumskommoderna vid handfatet eller på golvet vid duschen. Lägg till fina väldoftande tvålar och färgkoordinera med handdukarna samt placera en liten blomma eller växt så har du garanterat en annan upplevelse av ditt badrum. Förvaring Något som blivit allt populärare är att hänga handdukarna på en fin rustik trästege. Då kan man med fördel använda sig av handdukar med en design som matchar stegen samtidigt som man lyfter badrummet och löser eventuella förvaringsproblem i små badrum till exempel.

Spa och lyx

Gör som spa och lyxhotell, lek med fantasin för att skapa en känsla av lyx i badrummet. Rulla handdukarna, stapla dem på hyllor, vik dem i högar och bygg små pyramider av dem. Man kan också hänga upp en mindre hylla på en outnyttjad del av badrumsväggen och ha handdukar vikta i raka linjer för att skapa en känsla av harmoni i rummet.

Kontraster och design

Kontraster kan skapas på olika vis genom färg och form. Använd handdukar till att skapa en mild eller stark kontrast i ditt badrum genom att välja en mörk färg till ett ljust badrum, eller en grå handduk till ett vitt badrum. Varför inte kombinera handdukarna i olika färger på olika platser i badrummet? Kombinera gärna vidare genom att välja en design som skapar kontrast mot övriga badrummet och kaklet. Till exempel en mjuk och fyllig vit handduk mot marockansk färgstarkt kakel, eller en handduk med vågigt mönster som påminner om havet mot stora vita ljusa kakelplattor.

Mjukhet och välbefinnande

Är du en person som älskar att vira in dig i en mjuk och fyllig handduk efter varje dusch? Någon som ser sin morgonritual att tvätta ansiktet som en del av dagens uppvaknande och välbefinnande? Då kan vi verkligen rekommendera vår handduksdesign Ocean som med sina 600gsm och dubbla öglor ger en oslagbar mjukhet. Gör som spa och lyxhotell, lek med fantasin för att skapa en känsla av lyx i badrummet. Rulla handdukarna, stapla dem på hyllor, vik dem i högar och bygg små pyramider av dem. Man kan också hänga upp en mindre hylla på en outnyttjad del av badrumsväggen och ha handdukar vikta i raka linjer för att skapa en känsla av harmoni i rummet. De kommer garanterat att ge dig badrum ett lyft och en spa-känsla som välkomnar dig och imponerar på dina gäster.

För fler inredningstips med handdukar kan vi varmt rekommendera våra Instagram och Pinterestkonton. Våra handdukar vävs i Portugal av familjeföretag med flera generationers erfarenhet av just handdukstillverkning. Portugals textiltillverkare är världskända för sin goda kvalité och levererar textil och läderprodukter till världens främsta modehus. Våra handdukar är designade i Sverige och har en utmärkt kvalité samt en mycket god absorptionsförmåga.  Brödernas Textil

En tanke om “Inredningstips med handdukar

  1. Pingback: Frottéhanddukar - Brödernas Textil - Sköna handdukar

Lämna ett svar