Liva upp ditt butikshotell via din hotellbutik!

Miami Beach livvakt

Vi reser frekvent! Vi besöker mässor och leverantörer i olika länder, vi söker efter nya intryck och inspiration för våra produkter. Var hittar man de bästa frottéhanddukarna och badlakanen med den fantastiska uppsugningsförmågan vi så gärna vill ha? Var hittar man den unika artisantvålen i begränsad upplaga tillverkad för hand med lokala naturliga produkter? Att resa frekvent innebär att man tillbringar en stor del av sin tid på hotell. Oavsett om man är på en weekend eller tjänsteresa, eller kanske till och med en längre semester så vill man ofta få en chans att uppleva det unika med resmålet. Det kan vara alltifrån kulturen, till atmosfären till att helt enkelt få med sig några lokalproducerade souvenirer hem. Sedan boutiquehotellen tog fasta på detta koncept och blev allt populärare har även de stora kedjorna tagit efter. Det tycker vi är fantastiskt kul! Allt oftare ser man hotell som uttrycker den lokala kreativiteten säregenheten i sin design, vilket skapar en särskild atmosfär. Gästerna erbjuds helt enkelt en alldeles egen upplevelse.

Boutique Hotel
Boutique Hotel

Inspiration

För dig som tittat i vårt produktsortiment så har ni säkert lagt märke till att vi redan inspirerats av hur hotell tänker kring sina frottéhanddukar just.Varje gäst använder flera frottéhanddukar dagligen och det ställer höga krav på kvalité och hållbarhet. Varje frottéhandduk ska tvättas dagligen men fortfarande ha samma mjuka sköna känsla efter varje tvätt.Minst lika viktigt är att det ska vara miljövänligt att hantera frottéhanddukarna och badlakanen samt att textilen i sig ska vara skonsam mot gästerna.Det är därför våra handdukar till exempel har dubbla kortare öglor, samt även dubbla sömmar för optimal hållbarhet och livslängd. De tvättas också i 40 grader istället för 60 grader vilket bidrar till en bättre ekonomi och gör gott för miljön!Åter till bloggens tema (vi kan prata i oändlighet om handdukar) – Liva upp ditt butikshotell via din hotellbutik!

Vad är det nya?

Det finns gott om exempel på hotell som har skapat inte bara en särskild miljö och upplevelse för sina besökare, men även går även ett steg längre och hjälper sina gäster njuta mer av sin vistelse. Hur menar vi då?Jo, och det här är ett gott tips till alla hotellägare hemma i Sverige, många av hotellen har öppnat upp sina egna butiker som ibland blivit så trendiga att man kommer till hotellet för shoppingens skull utan att vara gäst där.I flera fall har vi sett hur hotell öppnat konceptbutiker för unga lokala designers som turister kan stödja samtidigt som man får ta del av något väldigt unikt.För er som rest till medelhavet till exempel har säkert noterat hotell på landsbygden (tänk provinserna i Italien, Frankrike och Spanien) som tillverkar sitt egna vin och olivolja.Hemma i Sverige har man fokuserat mer på att skapa en ny trendig bar eller restaurang som ska locka besökare. Vi tror att nästa steg kommer att följa i den utvecklingen och vi kommer att se fler hotell som öppnar butiker där man kan ta del av lokala produkter.Det finns gott om kul exempel, vi tänkte lista ett par olika och hoppas att det ger någon inspiration att resa lite mer.

I USA har man kommit långt

Tänk dig att du rest en hel dag för att äntligen kunna gräva ner tårna i en fin sandstrand, eller varför inte doppa dem i ett lika varmt och behagligt hav men, du glömde bikinin hemma. Eller ännu värre, surfbrädan fick inte plats i bagaget.

Miami Beach livvakt
Du är i säkra händer på Miami Beach

Den lilla färgfulla butiken i hotellet The Standard i Miami erbjuder sina kunder allt för surfing, stranden och solsemestern. Det tycker vi är en riktigt bra idé, och det tycker nog gästerna också. Här kan du köpa badbyxor, en cool panamahatt och allt annat för att smälta in bland jetsettarna på Miamis stränder.

I USA har man förstått konceptet av att locka fler besökare till hotellen och där kan man verkligen hitta intressanta butiker med sin egna stil. The Plaza i New York har inte bara en butik de lockar med utan flera. Hit kan du ta med dig barnen om de behöver uppdatera sin couture garderob inför nästa filmgala med plagg från Fendi och Young Versace till exempel. Samtidigt kan du unna dig lite lyxjuveler, parfym för kungligheter, blommor från New Yorks äldsta familjeägda blomsterbutik eller ett par mjuka sköna handdukar och badlakan från deras skönhetsshop.

The Ritz-Carltons butiker blev så framgångsrika att de beslutade sig för att lansera en online butik för inte bara sina gäster, men även de som önskade uppleva Ritz-Carlton känslan hemma. Nu kan du som aldrig bott på ett Ritz-Carlton hotell köpa en Ritz-Carlton säng till hemmet och sova lika gott som på deras lyxhotell. Självklart kan du köpa hela paketet med sängkläder, kuddar och madrasser. Och, något som vi så klart tycker är pricken över i:et är att du kan beställa hem deras handdukar. Istället för att låna hem en handduk från hotellet kan du med gott samvete köpa ett set nya handdukar och ta med dig den sköna känslan av lyx hem till morgon eller kvällsbadet.

New York har fantastisk shopping och sevärdheter
New York har fantastisk shopping och sevärdheter

Vi gjorde en sökning för att hitta liknande hotell i Skandinavien och Europa. Det var ganska svårt att hitta hotell med butiker överhuvudtaget, tyvärr. Men, det betyder inte att de inte finns där ute, de är bara lite svårare att hitta.

Mariotthotellen, som du faktiskt hittar i Sverige bland annat, har också en egen onlinebutik där du kan köpa alltifrån sängkläder och handdukar till doftljus. Det hade dock varit kul nu när det byggs så många nya fina hotell att man tänkte mer på hotellbutiken och att det kunde bli en plats där det lokala lyftes fram. Nya designers i kvarteret, produkter i regionen, handdukar eller sängkläder från hotellet.

Vi hoppas att hotellen här hemma snappar upp den här trenden snart. Det är ju alltid kul med något nytt och spännande när man ska shoppa!

Lämna ett svar