Öka antalet medlemmar till ditt gym

Öka antalet medlemmar till ditt gym

Hälsotrenden håller i sig i Sverige. Överallt ser man människor som är aktiva och ute och rör på sig, vare sig det är i joggingspåren, i parkerna eller på väg till ett gym med en träningsväska.Men, är de på väg till ditt gym eller till någon annans? Konkurrensen är hård om medlemmarna. Gymmen erbjuder billigare priser, nyare maskiner och bättre lägen.Vi på Brödernas Textil har varit aktiva inom idrottens värld så länge vi kan minnas men underligt nog har vi sällan blivit erbjudna det där lilla extra när vi ska teckna medlemskap på ett av de otaliga gym vi tränat på. Därför vi tipsar om flera sätt att öka antalet medlemmar till ditt gym som vi hoppas kan ge gladare och fler kunder.

Kläder

Bjud dina nya medlemmar på en ny t-shirt med logotype från ditt gym. Det finns säkert flera gym som gör detta redan, men varför stanna där? Släng in ett par snygga tights, shorts, strumpor eller linne! Dina nya kunder kommer att bli positivt överraskade och ha på sig kläderna även utanför gymmet (vilket betyder gratis reklam för ditt gym).

Prova-på-träning

Erbjud potentiella nya medlemmar på gratis träningspass tillsammans med en vän och se till att de får utomordentlig service så kommer du snart att märka att antalet nya medlemmar ökar. De flesta av oss tycker det är roligare att träna tillsammans med en vän. Vår motivation ökar och vi kommer att komma till gymmet betydligt oftare än om man går ensam och tränar. Samtidigt får man ett tillfälle att prova på ett gym innan man bestämmer sig vilket ofta kan vara en avgörande faktor innan man tecknar nytt medlemskap.

Träningsutrustning

För de som överväger att börja på ditt gym för de fantastiska passen ni anordnar så kan det vara mer lämpligt att erbjuda en gratis yoga eller stretchingmatta. Även ett gratis hopprep i present när man tecknar medlemskap kan vara en välkomnande och uppskattad gest. Ett tips till både stora och små gym – börja samarbeta med butiker som säljer träningsutrustning och kläder. På så vis kan ni säkert ta fram en bra rabatt på träningskläder för alla nya medlemmar.

Hörlurar

Många tycker om att lyssna på musik medan de tränar. Men, de flesta har dock hörlurar som inte är anpassade för träning. Varför inte erbjuda dina nya medlemmar ett par träningshörlurar när de tecknar nytt medlemskap? Det är en gåva som garanterat kommer göra att ditt gym sticker ut i mängden och öka det positiva intrycket nya medlemmar får (för att inte nämna den positiva feedbacken du troligtvis kommer att få på sociala media).

Handdukar

Duschhanddukar är givna i träningsväskan. Fler och fler börjar använda frottéhanddukar under träningspasset för att hålla sig själva och maskinerna fräscha. Ett bra sätt att öka antalet nya medlemmar till ditt gym är att dels erbjuda ett set med sköna handdukar, förslagsvis med er egen logotype på. Men, det första en besökare på ditt gym ser är oftast receptionen. En härligt inredd reception som ser välkomnande ut tillsammans med en välfylld butik av träningsutrustning, kosttillskott och badhanddukar kommer helt klart att öka intrycket, för att inte nämna försäljningen.

Öka antalet medlemmar till ditt gym

Gymväska

Alla har idag en gymväska med sig till gymmet. Helst vill vi ha en rymlig väska för att få plats med alla våra accessoarer, kläder och handdukar.  Se till att dina nya medlemmar får en ny fräsch gymväska med snygg design som de kan ha all sin träningsutrustning i. Varför inte ta det steget längre och se till att väskan redan har en vattenflaska, gymhanddukar från Brödernas Textil och t-shirt eller hörlurar? Det är lätt att föreställa sig lovorden den nya medlemmen kommer att ösa över ditt gym inför sina vänner med en sådan gåva. Som vi alla vet är rekommendationer från nära och kära de mest tillförlitliga. Hoppas att den här bloggen gav inspiration till hur man kan öka antalet medlemmar till ditt gym. Kommentera gärna och lämna era tips och råd för vad man som gymägare bör tänka på – vi tar tacksamt emot all feedback! Är du en gymägare och vill komma i kontakt med oss? Använd vårt kontaktformulär. Klicka här för att komma till vårt utbud av gymhanddukar och badhanddukar.

Lämna ett svar