Lyxiga handdukar

Handduk Honeycomb Antracit 50x70

Lyxiga handdukar är en perfekt gåva för vänner och bekanta, men även för dig själv och familjen. Lyxiga handdukar är både vackra och praktiska samtidigt som de ger en känsla av välbefinnande i flera år framöver.

Lyxiga handdukar i present

Har du vänner och bekanta som precis köpt sig ett nytt boende? Lyxiga handdukar är en perfekt present som de kommer att uppskatta under lång tid.När man flyttar till ett nytt hem vill man gärna sätta en ny prägel och inreda med nya ting. Handdukar kan faktiskt ge en helt ny känsla och utseende till det nya hemmet.

För att få till en riktigt vacker presentinslagning så rekommenderar vi att man använder sig av en hårdare presentförpackning med silkespapper och sidenband. Silkespapper skapar en vacker kontrast mot handdukarna och ger en lyxigare känsla. Linda in handdukarna i sidenband och knyt en liten rosett på toppen för pricken över i:et.

Vardagslyx

Alla bör unna sig lite vardagslyx, och det kan vara relativt enkelt att höja välbefinnandet i vardagen. Vare sig det eller vinter, vår, sommar eller höst så kan det vara otroligt skönt att ta en lång dusch eller sträcka ut sig i ett varmt bad efter en lång dag. Skapa ett hemmaspa och ta dig tid att koppla av en stund.För den som vill skapa sig en riktigt trevlig stund i badet så kan man köpa till badoljor, salt, skum och tända rökelse eller doftljus som får en att slappna av. Ta med dig en spännande bok och slå på lite härlig bakgrundsmusik. Om du vill lyxa till det lite extra så kan du unna dig själv ett glas kylt vin eller bubbel.Efter badet och duschen så vill man gärna svepa in sig i en lyxig handduk som är mjuk och känns skön mot kroppen. Har man valt rätt handduk så är det nästan samma känsla som när man sveper in sig i favoritfilten framför tv:n i myssoffan. En känsla av välbehag helt enkelt!

Heminredning

Ett par lyxiga handdukar kan höja ditt badrum och skapa en lyxigare känsla. Ett av de första och bästa tipsen för att förändra ditt badrum och skapa en ny känsla är att investera i nya handdukar. Det är också betydligt enklare än att byta ut möbler och kakel i badrummet. Dina gäster kommer att få en annan upplevelse av ditt badrum om du har mjuka och fylliga lyxhanddukar framme. Det är en detalj som man faktiskt lägger märke till, både visuellt och rent fysiskt då det är en del av heminredningen man tar på och nyttjar. Med handdukar kan du enkelt skapa kontraster i ditt badrum, eller lyfta fram detaljer i inredningen. Vita lyxiga handdukar är en stilren klassiker som passar utmärkt till de flesta badrummen. Mönstrade handdukar i olika färger kan vara ett sätt för den modemedvetne att uttrycka sig med. Eller så är de en detalj som skapar lite glädje och färg i badrummet för familjen och barnen.

Hållbarhet och kvalité

Lyxiga handdukar är inte lyxiga om de inte håller en viss kvalité. De må kännas mjuka och fluffiga i butik men kanske inte har absorptionsförmågan du hoppades på. Det finns vissa saker som är viktiga att titta efter när du ska handla handdukar.Är tillverkaren OEKO-Tex certifierad? En sådan certifiering betyder att inga cancerogena eller allergena ämnen använts vid tillverkningen. Du kan läsa mer i detalj om OEKO-Tex certifiering här. Titta alltid efter den lilla OEKO-Tex lappen på handdukar så kan du vara säker på att handdukarna är ett tryggt val för dig, vänner och familjen.Lyxiga handdukar ska så klart hålla länge också. Hur kan man veta att en handduk kommer att hålla god kvalité i flera år framöver? Jo, det som enklast kan förstöra en handduk är att öglorna rivs upp eller att sömmarna släpper.Om du är på jakt efter ett par kvalitétshanddukar så rekommenderar vi att du väljer handdukar med lite kortare öglor, likt de som finns på hotell och spa. Kortare öglor gör helt enkelt att det blir svårare att ta tag i öglorna, och därmed även riva upp dem.Oroa dig inte, korta öglor innebär inte att handdukarna innehåller mindre textil. Tvärtom, handdukar med kortare öglor är ofta tätare mellan öglorna då handdukar mäts med ett gsm-värde. GSM står för gram per kvadratmeter. Oavsett om handduken har långa eller korta öglor så är det vikten på handduken som är måttstocken oftast.Korta öglor innebär helt enkelt att man har mer textil på mindre yta då öglorna är kortare och ryms på samma yta som långa öglor.Det absolut enklaste sättet att förstå om en handduk har långa eller korta öglor är att jämföra olika handdukar i butik. Du kan också ta en extra titt på hotellhandduken nästa gång du reser så har den garanterat relativt korta öglor. Slitstyrkan och hållbarheten är i regel bättre med korta öglor.Välj gärna ett par handdukar som har dubbla sömmar. Trådar och sömmar kan släppa med tiden och efter många tvättar. Med dubbla sömmar i ändarna på handduken så kan du känna dig säkrare i att handduken kommer att behålla sin form även vid hårdare behandling.Det är viktigt att man vårdar sina handdukar så att de håller en lång tid. Man brukar säga att ett par kvalitétshanddukar som vårdats väl ska hålla mellan fem till tio år. Lyxiga handdukar kan därför vara en god investering som du kan använda om och om igen med samma känsla av nöjdhet som första gången du köpte dem.

Utbud av lyxiga handdukar

Som tur är finns det ett stort utbud av handdukar att välja på. Handdukar finns i olika storlekar, mönster, design, former och färger. De vanligaste storlekarna i Sverige är 30x50cm som oftast används som gästhandduk eller för att torka händerna. 50x70cm är en lite större handduk som är utmärkt när man tvättat ansiktet eller rakat sig till exempel. Duschhanddukar brukar vara i storleken 70x140cm. Handdukar kan man faktiskt vara kreativ med och skapa många olika mönster med öglorna. Kombinerar man det med olika färger så hittar man säkert en handduk som passar ens egna smak och smälter in eller lyfter heminredningen. Vi har skapat lyxiga handdukar med både klassiskt, stilrent modernt och vågigt kreativt mönster. Ta gärna en titt bland våra handdukar om du söker en trevlig present till dina vänner, lite vardagslyx för dig själv eller handdukar som hela familjen kan njuta av.

Lämna ett svar