Handdukar från Portugal

Ocean Handduk Vit

Varför har vi valt att tillverka våra handdukar i Portugal?

Portugal är inte bara ett fantastiskt vackert land som vi definitivt rekommenderar att ni besöker. Här finns även en mycket välutvecklad och erkänd textilindustri.I Portugal finns ca 6000 företag som är verksamma inom textilindustrin. Landet har en av de största textilindustrierna i Europa.De flesta kända modemärkena i premiumsegmentet har valt att tillverka både klädesplagg och skor i Portugal.Made in Portugal är en kvalitétsstämpel för textil som blir mer och mer eftertraktad.

Handduk Elegance Antracit
Handduk Elegance

Vad innebär det för dig att våra handdukar är tillverkade i Portugal?

Vi har valt att samarbeta med ett familjeföretag med känsla för detaljer och kvalité. Vår partner har tillverkat handdukar i tre generationer och är mycket stolta över sin familjetradition.

Även om de samarbetar med många märken i Europa så följer de vår framgång i Sverige med stort intresse vilket vi tycker är särskilt roligt. De bryr sig verkligen om hur Brödernas Textils kunder upplever våra handdukar.

Vi har direkt kontakt med vår tillverkare och har inget behov av mellanhänder som hade påverkat våra priser till våra kunder. Genom att ha närhet till tillverkarna i Portugal på flera sätt kan vi se till att våra handdukar är mycket prisvärda.

Portugal är ett EU-land, och som sådant finns flera fördelar inte bara för dig som kund men även för de anställda hos vår tillverkare och faktiskt även miljön. Vi valde Portugal medvetet då vi vet att textilindustrin i Portugal är så pass välutvecklad. Här finns stora organisationer som ser till att alla anställda har goda arbetsförhållanden och löner. Det är inte fackförbund i svensk bemärkelse, men snarare rikstäckande organisationer som förhandlar för alla textilanställdas förmån på årlig basis.

Det är viktigt för oss på Brödernas Textil att våra produkter tillverkas av ansvarsfulla leverantörer och att deras anställda har trygghet och bra arbetsförhållanden.

Portugal är också ett land som är relativt nära oss geografiskt och har utmärkta förbindelser med Sverige både till land och sjöss. En av fördelarna är att frakt av varor har en mindre påverkan på miljö än om de t.ex tillverkades och fraktades i Asien. Förutom den kortare resvägen gör närheten också att vi kan fylla på våra lager snabbare så att du som kund alltid kan ha tillgång till din favorithandduk.

Hur utmärker sig våra handdukar från Portugal?

Våra handdukar håller mycket hög kvalité. Vi har medvetet valt att fokusera på detaljer som gör dem särskilt hållbara och förlänger livslängden för varje handduk.

Detta är särskilt viktigt för oss då vi vill att du som kund får en bra produkt till ett bra pris, men det påverkar också miljön på så vis att handdukarna kan användas längre och oftare.

Alla våra handdukar har dubbla öglor som är kortare än standard. De påminner mer om hotell och spahanddukar på detta vis. Anledningen till detta är att kortare öglor har mindre benägenhet att dras ur grundväven vilket betyder att handduken håller sig fin och brukbar längre.

De flesta av våra modeller har också dubbla sömmar som ser till att hålla grundväven på plats tvätt efter tvätt. Detta är något som de flesta sparar in på vid tillverkning men vi har valt att lyfta fram som en fördel – handduken kommer att hålla längre och vara en bättre investering för dig som kund.

Alla våra handdukar har OEKO-Tex Standard 100 certifiering. En sådan certifiering skulle vi vilja påstå är ett måste för textil. Du har säkert lagt märke till deras logo om du köpt handdukar eller sängkläder tidigare. Om inte rekommenderar vi att du håller utkik efter den! OEKO-Tex är en internationell organisation som ofta har högre krav på textiltillverkning än nationella lagar. Handdukar tillhör en av de högsta kravkategorierna hos OEKO-Tex då textilen är i nära kontakt med vår och våra barns hud på daglig basis. Det är därför mycket viktigt att tillverkningen av textilen har skett utan skadliga ämnen.

För att få fram en riktigt lyxig och mjuk känsla i handdukarna har vi valt att tillverka dem i 600gsm. Gsm är en förkortning för gram per kvadratmeter på engelska och indikerar hur pass tät handduken är. Man brukar säga att de mjukaste och fylligaste handdukarna har ca 500gsm och uppåt. En handduk med 600gsm har en tyngd och kvalitétskänsla i sig. Den har helt enkelt mer bomull och möjlighet att suga upp vattnet bättre.

Ta gärna en titt i vår butik, välj färg och mönster som passar dig. Kom ihåg att även titta på våra rabatterade handduksset så kan du passa på att få rabatt vid större inköp.

Lämna ett svar