Var kan man köpa bra handdukar?

Handduk Elegance Ljusgrå

Så trevligt att du tittade in med en högst relevant fråga – Var kan man köpa bra handdukar? (Helst till vettiga priser) För att svara på den första frågan bör vi först titta på vad som menas med en bra handduk. En bra handduk, enligt oss, är en handduk som fyller sina syften.

Vad kan en handduk ha för syften förutom att torka upp vatten?

Jo, en handduk kan till exempel vara en del av inredningen i ditt badrum (en mycket trevlig del som lyfter, lyxar till och mjukar upp hemmet till och med). En bra handduk ska också vara en bra investering i längden. Det vill säga, den ska hålla en god kvalité och ha en lång livslängd. En bra handduk ska också vara miljövänlig. Framförallt så ska en bra handduk ha en hög absorptionsförmåga. Den ska kunna absorbera vattnet när du torkar dig, helst gärna i ett svep – det är en bra handduk!

Design

En bra handduk kan lyfta ditt badrum genom att man skapar kontraster. Detta gör man antingen genom att välja rätt färg, eller ett visst mönster på handduken som lyfter övrig inredning som till exempel kommoder eller kakel. Väljer du en handduk med hög täthet så kommer den automatiskt att bidra till att skapa en lyxigare känsla i ditt badrum. Med hög täthet menas handdukar som väger mer än 500gram per kvadratmeter, också uttryckt som 500gsm. Hotell och spa har medvetet valt att använda sig av vita täta handdukar. Det ger en känsla av renlighet och mjukhet, och när man tar i handduken – lyx!

Investering

En bra investering kan vara värd en slant. Att kunna göra bra investeringar förutsätter ofta att man har tillgång till bra information, med andra ord kunskap. Det är precis så det är med till exempel handdukar. Det går alldeles utmärkt att köpa både dyra och billiga handdukar. Du kan ha tur och de kommer att hålla länge och kännas helt ok. Du ökar dina chanser till en god investering om du vet vilka detaljer du ska hålla utkik efter för att öka dina chanser till ett bra köp. En handduks absorptionsförmåga är knepig att gissa på förhand, även om man kan känna på handduken. Det kräver att man faktiskt använder den efter en dusch eller ett bad för att man ska ha en uppfattning om hur bra handduken lyckades absorbera vattnet.

Det finns olika slags tekniker handdukarna kan vara tillverkade på som kan öka kvalitén på handduken. Bomullssort, huruvida handduken har dubbla öglor och om de är tvinnade eller inte är ett par faktorer som påverkar. En bra handduk som är hållbar för miljö och plånbok ska framförallt ha en lång livslängd.

Livslängden påverkas till exempel av längden på öglorna och även sömmarna. Handdukar med långa öglor har en större risk för att öglorna ska släppa då de enklare kan dras ur sitt fäste. Handdukar med kortare öglor, likt hotell och spahanddukar tenderar att hålla kvar öglorna längre. En väldigt fin handduk med öglor och trådar som släppt är inte lika fin längre.

Sömmarna är viktiga! Det är rätt sällan man hittar handdukar i butik som har dubbla sömmar. (Sannolikt en kostnadsfråga för tillverkaren). Dubbla sömmar ger bättre hållbarhet då de hjälper till att hålla ihop hörn och kanter på grundväven. (Det är i grundväven alla öglorna är vävda).Om du vet att du kommer att tvätta handdukarna ofta så ökar livslängden ofta om du har kortare öglor och dubbla sömmar på dina handdukar.

Handdukar för hälsa och miljö

Köp alltid handdukar som har en OEKO-Tex Standard 100 certifiering. Det är väldigt viktigt. Handdukar är textil ämnad för att vara i kontakt med huden och används av hela familjen. En OEKO-Tex certifiering garanterar att inga cancerogena och allergena ämnen använts vid framställning av handdukarna. Alla handdukar färgas, även de vita handdukarna. Vid framställning och färgning används olika kemikalier och färgämnen. För miljöns, och din hälsas, skull så rekommenderar vi starkt att man endast köper handdukar som tillverkats enligt OEKO-Tex standard. I många fall har OEKO-Tex högre krav än de nationella lagkraven vid framställning av textil.

OEKO-Tex Standard 100

För att summera ihop – vad är en bra handduk?

Lyxig känsla – (Hög täthet (helst över 500gsm) Dubbla sömmar & Kortare öglor – (Längre livslängd) OEKO-Tex certifiering – (Hälsa och miljö)

Var kan man då köpa bra handdukar?

Det finns många olika sorters handdukar att välja bland. Större kedjor, internetbutiker och även mindre butiker har olika handdukar att erbjuda.

Kan man köpa bra handdukar till bra priser?

Ja, absolut! En av fördelarna med att köpa handdukar online är att de bör vara betydligt billigare än om man köper dem i butik. Varför? Jo, en butik har högre personalkostnader och lokalhyra bland annat som måste räknas in i priset på produkterna. Butiker köper ofta in sina produkter via mellanhänder och grossister vilket skär ytterligare i marginalerna.

På Brödernas Textil har vi direkt samarbete med våra tillverkare i Portugal. Vi designar handdukarna och hanterar inköp samt logistik själva. All form av försäljning och marknadsföring hanteras internt vilket ger oss större möjligheter att sänka priserna på våra handdukar. Resultatet är att vi kan uppfylla vårt mål att erbjuda kunder en premiumhandduk för betydligt lägre priser.

Ta med dig tipsen ovan, hitta en färg och design som du tycker om och njut av shoppingen!

Lämna ett svar