Njut av träningen med fem enkla steg

Gymhanddukar

Det är fantastiskt skönt att kämpa sig igenom ett hårt träningspass. Endorfinerna rusar, svetten pyr och man känner sig starkare och stolt över att man pressat sig själv. Den sköna känslan kommer oftast några minuter efter själva träningspasset när man fått tillfälle att andas ut. Men, innan man duschar, byter om och kliver ut i den stora vida världen med ett leende på läpparna så vill vi dela fem idéer på hur du kan förhöja din träningsupplevelse ytterligare.

Bastu/Ångbastu

Det är nästan standard för varje gym är att ha en bastu idag. Många tycker nog om känslan av att mjuka upp stela muskler efter ett hårt pass med några minuter i bastun. Visserligen säger man att hög värme inte bidrar till kroppens återhämtning. Det är därför elitidrottare ibland badar i isbad direkt efter mycket hård ansträngning. Men, de flesta av oss skulle nog föredra ett par minuter i en bastu framför ett isbad.Har du läst vår blogg om den finska saunan?

Finsk bastu med handduk
Finsk bastu med handduk

En ångbastu eller ett hamambad är däremot ett väldigt behagligt alternativ till bastun och definitionen av ren lyx. Något man ska passa på att unna sig om ens gym eller träningsanläggning har sådan. En ångbastu kan hjälpa till att förebygga skador, minska stress, öka metabolismen och immuniteten samt återfukta huden.Har du läst vår blogg om hamambadens historia?

Hamamhanddukar

Tvålar, schampo och kroppsvård

När vi tränar så vårdar vi både kropp och själ. På samma vis vill vi ge kroppen och huden lite eftervård när vi är klara med träningspasset. Helst ska det vara naturliga ekologiska produkter och gärna återfuktande för kroppen. Kom ihåg att ta med dig dina favoritprodukter i gymväskan när det är dags för träning.

Handdukar

Självklart – tänker du! När man har badat badat bastu eller besökt hamambadet och vårdat huden med sina favoritprodukter så är det naturligt att ta fram den fina mjuka och fylliga handduken. Finns det något skönare än att vira in sig i en stor jättefin och skön handduk av premiumkvalitè? Vi visste väl att du skulle hålla med!

Handdukar är inte något man naturligt tänker på när man säger välbefinnande. Faktum är dock att handdukar har en förmåga att överraska. Kanske har du någon gång i livet övernattat på ett väldigt lyxigt hotell med fantastiska textilier på rummet, eller köpt en handduk och tänkt “Oj vad mjuk den var” eller “Den här handduken var ovanligt fin”. Om inte så behöver du inte vara ledsen för det – Vi kanske har en handduk för dig!

Smoothie, juice och bars

De flesta gymmen säljer idag proteinbars och har en läskkyl. Det är väldigt enkelt om man glömt att köpa sig något gott som man avnjuter efter träningspasset. Man kan också väldigt enkelt ta med sig sin egna juice och smoothie.Återhämtning i form av mineraler och vitaminer efter träningspasset är minst lika viktiga som att ha tillräckligt med energi innan träningspasset. Se till att vara utvilad innan du kommer till träningen i den mån det är möjligt och ta med dig ditt nyttiga favoritsnacks eller dricka så att du kan varva ner på riktigt.Kom ihåg att dricka tillräckligt med vatten under och efter träningen för bättre återhämtning och ork.

Massage

Efter ett hårt träningspass kan musklerna kännas stela och ömma. Vet du med dig att ett en hård träningsvecka väntar så är pricken över i:et att unna sig en avkopplande eller uppmjukande massage som avslutning på veckan. Efter en sådan behandling är man definitivt redo att ge sig i kast med träning, arbete och alla andra bestyr som väntar…. eller bara slumra till på kvällen i soffan framför favoritserien.

Lämna ett svar